«Το όνομά μου είναι…», Νίκος Μαθιουδάκης και Μάνος Μπονάνος

Μια νέα σειρά βιβλίων γνώσεων με τίτλο «Το όνομά μου είναι…» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος με σκοπό να φωτίσει στιγμές από τη ζωή, το έργο και την ποιητική ταυτότητα σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από αφήγηση, εικόνες και επιλεγμένα αποσπάσματα του λόγου τους. Η σειρά φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την προσέγγιση, την αισθητική και το περιεχόμενό της.

Τα δύο πρώτα βιβλία αφορούν τον Κ. Π. Καβάφη και τον Γιώργο Σεφέρη, ενώ μέσα στο 2024 πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι επόμενοι τίτλοι της σειράς, για την Κική Δημουλά και τον Νίκο Καρούζου. Η επιστημονική επιμέλεια είναι του Νίκου Μαθιουδάκη, που μαζί με τον Μάνο Μπονάνο έχουν φροντίσει για την έρευνα και τα κείμενα· την εικονογράφηση κάθε βιβλίου υπογράφει η Αγγελική Μπόζου.

Νίκος Μαθιουδάκης & Μάνος Μπονάνος
Το όνομά μου είναι Κ.Π. Καβάφης
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Αγγελική Μπόζου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιβλία γνώσεων
Εκδόσεις Ίκαρος
ISBN: 978-960-572-607-2
ΣΕΛΙΔΕΣ: 64 / ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 εκ. / ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό
ΗΛΙΚΙΕΣ: από 9 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου
Εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση

«Ανέκαθεν πίστευα πως είμαι ένας ποιητής
των μελλουσών γενεών»

 

Κ.Π. Καβάφης, ο ποιητής της «Ιθάκης». Η ζωή και τα ταξίδια του Αλεξανδρινού ποιητή, η εποχή του και η υποδοχή του έργου του, οι αγαπημένες του λέξεις και όλα όσα συνθέτουν το ύφος της ποίησής του.

Νίκος Μαθιουδάκης & Μάνος Μπονάνος
Το όνομά μου είναι Γιώργος Σεφέρης
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Αγγελική Μπόζου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιβλία γνώσεων
Εκδόσεις Ίκαρος
ISBN: 978-960-572-610-2
ΣΕΛΙΔΕΣ: 64 / ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 εκ. / ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό
ΗΛΙΚΙΕΣ: από 9 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου
Εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση

«Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα
– και τι θα γινόμασταν αν η πνοή μας λιγόστευε;»

 

Γιώργος Σεφέρης, ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα παιδικά χρόνια και η ενήλικη ζωή του, τα ταξίδια και οι λέξεις του, η κριτική υποδοχή του έργου του, ο ποιητικός του λόγος.

Κεντρικό άξονα της σειράς αποτελεί η γνωριμία και η επαφή με τη ζωή και το έργο των λογοτεχνών μέσα από τέσσερις οπτικές γωνίες: ο Άνθρωπος, ο Κόσμος, το Έργο και η Κληρονομιά. Σκοπός είναι να σκιαγραφηθεί ένα λογοτεχνικό πορτρέτο, αποκαλύπτοντας κάθε φορά πληροφορίες πρωτότυπες ή και άγνωστες, με τον λόγο και την εικόνα να συνεργάζονται αρμονικά. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες λογοτέχνες συστήνονται στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους με σύντομες πληροφοριακές αφηγήσεις, ενώ επανασυστήνονται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας που τους αγαπούν ήδη αλλά επιθυμούν να ενσκήψουν ξανά στο ποιητικό τους σύμπαν, προσεγγίζοντας κυρίως το ύφος, τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα ποιητικά χαρακτηριστικά τους.

Στόχος της νέας σειράς βιβλίων γνώσεων είναι να αποτελέσει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για άτομα κάθε ηλικίας, αλλά και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές/τριες από 9 χρονών και πάνω. Επίσης, τα βιβλία προτείνονται για άτομα που μαθαίνουν τη νέα ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα και αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό.

Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου

 



Κατηγορίες Nέες εκδόσεις