H Τσεχική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

H Τσεχική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Με την ευκαιρία αυτή  προκηρύσσει μεταφραστικό διαγωνισμό για τους νεοελληνιστές, φοιτητές και απόφοιτους, καθώς και για το ευρύ κοινό, δηλ. όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα και θέλουν να δοκιμάσουν τις μεταφραστικές τους ικανότητες.

Ο φετινός μεταφραστικός διαγωνισμός αφιερώνεται στην ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (1974). Προς μετάφραση επιλέξαμε δύο κείμενα Ελληνοκύπριων συγγραφέων: μαρτυρία της Ρήνας Κατσελλή και διήγημα του Γ. Φ. Πιερίδη.

Τις πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα τις βρείτε στις ιστοσελίδες της ΤΕΝΣ: https://classics.phil.muni.cz/csns/prekladatelske-souteze/ps-2024.

Επίσης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της καλύτερης πτυχιακής εργασίας στον τομέα των νεοελληνικών σπουδών των πανεπιστημίων Μάσαρυκ και Καρόλου.

Το πρώτο βραβείο κερδίζει η TIMEA RYCHVALSKÁ, απόφοιτος των προπτυχιακών προγραμμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Μάσαρυκ.

Τίτλος εργασίας: Greek Experience in the USA: The Anti-Greek Sentiment in the 1900s-1920s

Στην Timea Rychvalská θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο, για το οποίο ευχαριστούμε τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Pardubice, κ. Σωτήριο Ζαβαλιάνη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες της ΤΕΝΣ: https://classics.phil.muni.cz/csns/soutez-studentskych-praci.



Κατηγορίες Ειδήσεις