Paul Mihail, Το ημερολόγιο του ταξιδιού σπουδών στην Ελλάδα, το Άγιο Όρος και την Κωνσταντινούπολη

Pr. Dr. Paul Mihail, Jurnalul călătoriei de studii în Grecia, la Muntele Athos şi la Constantinopol (1931) / Το ημερολόγιο του ταξιδιού σπουδών στην Ελλάδατο Άγιο Όρος και την Κωνσταντινούπολη (1931)δίγλωσση έκδοσηεπιμέλεια έκδοσης Mihai Ţipău, μετάφραση στην ελληνική γλώσσα Mihai Ţipău, Ştefan Petrescu, Εκδοτικός Οίκος OmoniaΒουκουρέστι 2020, 397 σελίδες (ISBN 978-606-8916-18-1).


Ο συγγραφέας, ο Πάτερ Paul Mihail (1905-1994), είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα των Γραμμάτων, που άφησε πίσω του μεγάλο έργο. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του έργου του αποτελεί το Ημερολόγιο του Ταξιδιού Σπουδών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (1931), στο οποίο ο συγγραφέας περιγράφει όλα τα γεγονότα και τα αισθήματα που βιώνει στους λίγους μήνες που έκανε οδοιπορία στις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία – ως υπότροφος της Θεολογικής Σχολής της Κισινάου. 
Η παρούσα έκδοση του Ημερολογίου περιγράφει εκτενώς το ταξίδι του συγγραφέα στην Ελλάδα, με την παραμονή του στην Αθήνα και το ταξίδι στο Άγιο Όρος με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, και τέλος, αναφέρεται στην διαμονή 44 ημερών στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί είχε πρόσβαση στο αρχείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου, όπου ανακάλυψε έναν αληθινό θησαυρό, που τον έκανε ευρύτερο γνωστό στην επιστημονική κοινότητα.
Δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία την ΕΙσαγωγή και τα Περιεχόμενα του βιβλίου:  Εισαγωγή και Περιεχόμενα


Κατηγορίες Nέες εκδόσεις