Γεωργία Λαδογιάννη, Εποχές της Κριτικής. Μελέτες για την κριτική του 19ου και του 20ού αιώνα, Αθήνα, Εκδόσεις Μανδραγόρας 2011.

Οι Εποχές της Κριτικής περιέχουν κεφάλαια από την ιστορία της κριτικής και προβάλλουν τα στάδια που ακολούθησε ο ελληνικός στοχασμός για να ορίσει τη λογοτεχνία. Η μελέτη ασχολείται ιδιαίτερα με κριτικούς διαλόγους και με τη διαπραγμάτευση θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εποχής τους, στο χρονικό διάστημα μιας εκατονταετίας περίπου, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα έως την περίοδο του μεσοπολέμου.

Στα κεφάλαια με τίτλους «Θεωρίες για το δράμα», «H κριτική για τη λογοτεχνία. Aπό το συμβολισμό ως τον υπερρεαλισμό» και «Δυο μορφές της σύγχρονης φιλολογικής έρευνας» φιλοξενούνται μελέτες για τους Δημήτριο Βερναρδάκη, Σπυρίδωνα Βασιλειάδη, Κωσταντίνο Χατζόπουλο, Κωστή Παλαμά, Γιάννη Ψυχάρη, Tέλλο Άγρα, Kωνσταντίνο Kαβάφη, Kώστα Kαρυωτάκη, Διονύσιο Σολωμό (όπως εμφανίστηκε μέσα από κριτικές των Κωστή Παλαμά, Γιάννη Αποστολάκη και Κώστα Βάρναλη), Nικόλαο Kάλα, Kωνσταντίνο Tσάτσο, Γιώργο Aλισανδράτο και Kώστα Στεργιόπουλο.



Κατηγορίες Nέες εκδόσεις