Υποτροφίες σε Έλληνες και Κύπριους απόφοιτους ΑΕΙ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες του Ιδρύματος. Στόχος του Προγράμματος είναι η στήριξη νέων επιστημόνων και σπουδαστών από την Κύπρο και την Ελλάδα που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ ή Διδακτορικό) σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, πάντα με την Κύπρο ως θεματικό άξονα της πτυχιακής τους εργασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή, είναι η νήσος Κύπρος να αποτελεί το κεντρικό θέμα μελέτης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ή διδακτορικής διατριβής, ανεξαρτήτου αντικειμένου σπουδών. Ενδεικτικά, το θέμα της έρευνας θα μπορούσε να είναι σχετικό με την ιστορία, την γεωγραφία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την αρχιτεκτονική, την αρχαιολογία κ.λπ. της Κύπρου.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε Έλληνες και Κύπριους απόφοιτους ελληνικών ή κυπριακών Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον οκτώ (8) και ηλικίας έως 33 ετών.

Η υποτροφία αφορά σε οικονομική ενίσχυση με σταθερό ποσό, ανεξαρτήτως διδάκτρων ή Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ανανεώνεται ετησίως κατόπιν αξιολόγησης και έχει μέγιστη διάρκεια τα τρία (3) έτη. Ο αριθμός των υποτροφιών και το ποσό που διατίθεται ανά έτος, εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί και από τις εκάστοτε δυνατότητες του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου.

Aίτηση για υποτροφία μπορούν να υποβάλλουν υποψήφιοι που είναι ήδη μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στους Όρους και Διαδικασίες. Οι υπότροφοι έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης των σπουδών τους.

Η φόρμα υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφίας για το 11ο Πρόγραμμα Υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 θα είναι διαθέσιμη την 1η Μαρτίου 2023. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Απριλίου 2023, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους όρους και τις διαδικασίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.



Κατηγορίες Ειδήσεις