Τρίτο Διεθνές Συμπόσιο Ελληνικών Σπουδών στη μνήμη της Ιρίνας Κοβαλέβα

Ημερομηνία έναρξης: 19-04-2015

Ημερομηνία λήξης: 22-04-2015

Τόπος: Lomonosov Moscow State University

Unbenannt1(Μόσχα, Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, 20-22 Απριλίου 2015)

Από 20 έως και 22 Απριλίου του 2015 το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας διοργανώνει το Τρίτο Διεθνές Συμπόσιο, αφιερωμένο στη μνήμη της διαπρεπούς συναδέλφου Ι.Ι Κοβαλέβα, ο κύκλος των ερευνητικών ενδιαφερόντων της οποίας περιλάμβανε τη μελέτη της ελληνικής λογοτεχνίας, του πολιτισμού και της γλώσσας σε όλη τη διαχρονική άνθιση του ελληνικού κόσμου. Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια οι εργασίες θα χωριστούν σε κλασσικό, μεσαιωνικό και σύγχρονο τμήμα των ελληνικών σπουδών (γλώσσα, λογοτεχνία, πολιτισμός). Καθόσον η Ιρίνα Κοβαλέβα υπήρξε διαπρεπής μεταφράστρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αποφασίσαμε να κλείσουμε το Συμπόσιο με στρογγυλή τράπεζα, αφιερωμένη σε θέματα ποιητικής μετάφρασης κυρίως από τα ελληνικά στα ρωσικά, αλλά και σε άλλες γλώσσες.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Συμπόσιο με επιστημονική ανακοίνωση ή (και) να λάβετε μέρος στις εργασίες της στρογγυλής τράπεζας. Το θέμα της ανακοίνωσής σας με μία σύντομη περίληψη (μέχρι 200 λέξεις) και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, παρακαλούμε να στείλετε στην Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου κα Κλίμοβα Ξένια στην ηλεκτρονική διεύθυνση kaklimova@gmail.com έως 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι η ρωσική, η ελληνική και η αγγλική. Η διάρκεια των ανακοινώσεων έως 15 λεπτά. Μετά από κάθε ανακοίνωση προβλέπεται συζήτηση (5 λεπτά).

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΚατηγορίες