Ρωσία και Ελλάδα: γλωσσικές και πολιτιστικές σχέσεις

Ημερομηνία έναρξης: 21-04-2020

Ημερομηνία λήξης: 24-04-2020

Τόπος: Μόσχα

Το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας διοργανώνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ρωσία και Ελλάδα: γλωσσικές και πολιτιστικές σχέσεις», το οποίο θα διεξαχθεί στην Φιλολογική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ από τις 21  έως τις  24 Απριλίου του 2020. Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων πάνω στα ζητήματα των σχέσεων ανάμεσα στον ρωσικό και ελληνικό πολιτισμό στην γλώσσα, λογοτεχνία, λαογραφία, ιστορία, θέατρο, εικαστικές τέχνες. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλέπεται διοργάνωση μιας ειδικής συνεδρίας, αφιερωμένης στα θέματα της λογοτεχνικής μετάφρασης από τα ελληνικά στα ρωσικά και αντίστροφα.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Συνέδριο με επιστημονική ανακοίνωση, για υποβολή αιτήσεως πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα https://easychair.org/conferences/?conf=rg2020

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι η ρωσική, η ελληνική και η αγγλική. Η διάρκεια των ανακοινώσεων έως 15 λεπτά. Μετά από κάθε ανακοίνωση προβλέπεται συζήτηση (5 λεπτά).

Η συμμετοχή στο Συνέδριο ορίζεται σε 50 ευρώ (τα μέλη της Εταιρίας Νεοελληνικών Σπουδών της Ρωσίας συμμετέχουν δωρεάν). Περισσότερες πληροφορίες για την κατάθεση της συνδρομής θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πληροφορίες για την αποδοχή της συμμετοχής σας στο Συνέδριο θα λάβετε έως 10 Ιανουαρίου του 2020.Κατηγορίες