Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων: Μεταπτυχιακό Προγράμμα Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών (Elitestudiengang) με δευτερεύοντα κλάδο τις Νεοελληνικές Σπουδές για το χειμερινό εξάμηνο 2020/21

Το χειμερινό εξάμηνο 2020/21 πρόκειται να ξεκινήσει για 17η χρονιά το Πρόγραμμα Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών (Elitestudiengang) προσφέρεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου και το Πανεπιστήμιο του Regensburg. Οι σπουδές μπορούν πραγματοποιηθούν και στα δύο Πανεπιστήμια ενώ οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το χειμερινό εξάμηνο 2020/21. Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι το μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της ανατολικής, ανατολικής-κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, βασικές γνώσεις μιας τουλάχιστον ανατολικοευρωπαϊκής γλώσσας και η κατοχή βασικού πανεπιστημιακού πτυχίου (Bachelor ή ισοδύναμο). Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα επιλογής έως και δύο δευτερεόντων αντικειμένων μεταξύ των οποίων και οι Νεοελληνικές Σπουδές.

Με το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Ανατολικοευρωπαϊκές Σπουδές οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματος αποκτούν ολοκληρωμένες, διεπιστημονικές γνώσεις. Οι εξιδικευμένες γνώσεις και οι γλωσσικές δεξιότητες παρέχονται μέσω διαλέξεων και σεμιναρίων. Επιπλέον, σε ένα θερινό σχολείο (summer school) διάρκειας μιας εβδομάδας οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία της επιτόπιας γνωριμίας με την περιοχή. Τέλος, τα απαραίτητα προσόντα για την έναρξη της καριέρας αποκτώνται σε ένα μάθημα διάρκειας δύο εξάμηνων, ένα επαγγελματικό σεμινάριο πρακτικής εξάσκησης και αποκλειστικά σεμινάρια soft skills από το Elite Network of Bavaria (Elitenetzwerk Bayern).

Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος συνεργάζονται στενά με τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα της Βαυαρίας στον τομέα της Ανατολικής Ευρώπης, όπως το Collegium Carolinum (www.collegium-carolinum.de), το Ινστιτούτο Leibniz για την έρευνα Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (www.ios-regensburg.de) το Ινστιτούτο γερμανικού πολιτισμού και ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (www.ikgs.de) και το Τμήμα Ανατολικής Ευρώπης της κρατικής βιβλιοθήκης της Βαυαρίας (www.bsbmuenchen.de/sammlungen/osteuropa). Το μάθημα είναι ιδιαίτερα στενά συνδεδεμένο με τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (www.gs-oses.de) και στα δύο Πανεπιστήμια.

Παρακαλείσθε να υποβάλετε την αίτησή σας μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα: www.osteuropastudien.de. Εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Τρέχουσες πληροφορίες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊου:

Οι υποψήφιοι που κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχουν λάβει ακόμη το βασικό πτυχίο, μπορούν να το προσκομίσουν μέχρι την εγγραφή τους στο Πρόγραμμα. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί για το βασικό πτυχίο, οι υποψήφιοι μπορούν να επισυνάψουν στην αίτησή τους ένα ατίτυπο της τρέχουσας αναλυτικής βαθμολογίας. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν μπορούν να μεταβούν στο Μόναχο, όλες οι συνεντεύξεις για την επιλογή των υποψηφίων μπορούν να διεξαχθούν και online μέσω Skype.

Για περαιτέρω πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το γραφείο συντονισμού του Προγράμματος

Dr. Felix Jeschke
Historisches Seminar der LMU München
Tel.: +49 89 2180 5479
E-Mail: osteuropastudien@lrz.uni-muenchen.de



Κατηγορίες Ειδήσεις