Το περιοδικό “Petits Essais”

Το «Petits Essais» – Μικρά Δοκίμια είναι ένα ετήσιο περιοδικό του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού ελληνογαλλικού συλλόγου, ιδρυθέντος το 2021. Σκοπός του είναι η διάδοση της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού του ελληνικού κόσμου μέσα από τα έργα και τις μελέτες που αυτά γεννούν.

Το περιοδικό « Petits Essais » συνδυάζει ελεύθερα στις σελίδες του γνωστικά αντικείμενα, ερευνητικά πεδία και αναλυτικές θεματικές, και ενθαρρύνει την καλλιέργεια του δοκιμιακού είδους. Πληροφορεί τους  δυνάμει συμμετέχοντες  ότι  δέχεται πρωτότυπα σχέδια, ολιγοσέλιδα ή και πολυσέλιδα. Επιπλέον, εκδίδει δημοσιευμένα στα ελληνικά ή και σε άλλες γλώσσες, επιστημονικά κείμενα  ώστε να διευρυνθεί το αναγνωστικό κοινό τους.

Πέραν τούτων, το περιοδικό θέτει ως αρχή του την παρουσίαση έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, πηγή για τα οποία αποτελεί η ανάγνωση των λογοτεχνικών κειμένων  που μεταφράζονται και μελετώνται στο κάθε τεύχος. Η πρόθεση είναι να προβάλλεται η αισθητική πράξη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, το εκδοτικό πρωτόκολλο και τα περιεχόμενα των τευχών του περιοδικού, θα βρείτε  στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://www.petitsessaisrevuedetudessurlemondegrec.com/

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  email: PetitsEssais@gmail.com



Κατηγορίες Ειδήσεις