O Oliver Taplin αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών στα 20 χρόνια της λειτουργίας του έχει αναγορεύσει Επίτιμους Διδάκτορες δημιουργούς με υψηλό κύρος και εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο σε όλους τους τομείς της σκηνικής έκφρασης καθώς και σημαντικούς δασκάλους της Τέχνης του Θεάτρου και της μελέτης του Θεατρικού φαινομένου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, την 11η Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κύριος Oliver Taplin, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Magdalen College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο καθηγητής Taplin τιμάται για την εξαιρετική προσφορά του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού δράματος και την αποφασιστική συμβολή του στον επιστημονικό διάλογο. Προσέγγισε με πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο τις πρωτογενείς πηγές, μεταθέτοντας την έμφαση της ερευνητικής του προσέγγισης από τη μελέτη των κειμένων στη μελέτη των παραστασιολογικών στοιχείων, δημιουργώντας έναν νέο χώρο επιστημονικής συζήτησης και ανταλλαγής μεταξύ των θεατρολόγων και των κλασικών φιλολόγων. Στο πλαίσιο αυτό ίδρυσε το Archive of Performances of Greek and Roman Drama στην Οξφόρδη, ενώ είναι συνιδρυτής και βασικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας και Τεκμηρίωσης των Παραστάσεων του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που λειτουργεί από το 1997 στο πλαίσιο των ευρύτερων επιστημονικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον τιμώμενο θα προσφωνήσουν οι πρυτανικές αρχές, ο καθηγητής κύριος Βάλτερ Πούχνερ και ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής κύριος Πλάτων Μαυρομούστακος. Θα ακολουθήσει ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Bringing together Philology and Theatre: an idea sown at Epidavros in 1962»



Κατηγορίες Ειδήσεις