Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση. „Quando la poesia incontra la musica… Italia, Grecia e Cipro allo specchio

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση.

„Quando la poesia incontra la musica… Italia, Grecia e Cipro allo specchio“ («Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική… αντικατοπτρισμός Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος»)

Έδρα Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου „La Sapienza“ της Ρώμης

(4 Μαρτίου 2013, ώρα 12.30-17.00. Αίθουσα Odeion του Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου „La Sapienza“ της Ρώμης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

12. 30: Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής „Sfida alla linea – dalla Grecia all’Italia“ με έργα του ζωγράφου Emanuele Grassi, ο οποίος έζησε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία: Μουσείο του Πανεπιστημίου „Museo dell’Arte Classica“ (Gipsoteca) (Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 11 Μαρτίου 2013).

15.30: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη σχέση μεταξύ ποίησης και μουσικής κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και στην Ιταλία.

Συμμετέχουν: οι ποιητές Μιχάλης Γκανάς, Μιχάλης Πιερής, Elio Pecora, οι μουσικοί Νίκος Ξιδάκης, Κώστας Βόμβολος, Δημήτρης Χουντής, Tullio Visioli και οι μεταφραστές Μάνια Παπαδημητρίου και Χριστίνα Πιερή.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κυπριακής Πρεσβείας στη Ρώμη, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως επίσης με τη συμβολή της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης και Λάτσιο.

Quando la poesia incontra la musica

Sfida alla linea. Opera grafica di Emanuele Grassi



Κατηγορίες Ειδήσεις