Ε’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΙΡΙΝΑΣ ΚΟΒΑΛΕΒΑ| Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ε’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΙΡΙΝΑΣ ΚΟΒΑΛΕΒΑ| Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ημερομηνία: 3.12.2018

Τόπος: Μόσχα

Ημερομηνία: 5-19.04. 2019

Τόπος: Μόσχα, Ρωσία

Από 15 έως και 19 Απριλίου 2019 το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας διοργανώνει το Πέμπτο Διεθνές Συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη της διαπρεπούς συναδέλφου Ι.Ι Κοβαλέβα, ο κύκλος των ερευνητικών ενδιαφερόντων της οποίας περιλάμβανε τη μελέτη της ελληνικής λογοτεχνίας, του πολιτισμού και της γλώσσας σε όλη τη διαχρονική άνθιση του ελληνικού κόσμου. Για το λόγο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποφάσισε να χωρίσει τις εργασίες του σε κλασσικό, μεσαιωνικό και σύγχρονο τμήμα των ελληνικών σπουδών.

         Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:

  • αρχαιοελληνική γραμματεία
  • λογοτεχνία και γλώσσα του Βυζαντίου
  • πρώιμη και μεσαιωνική δημώδης ελληνική λογοτεχνία και μεσαιωνική ελληνική γλώσσα
  • σύγχρονη ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία
  • ζητήματα ελληνικής λαογραφίας και εθνογλωσσολογίας
  • ζητήματα μετάφρασης λογοτεχνικών κειμένων από τα ελληνικά στα ρωσικά (σε μορφή συνεδρίας της στρογγυλής τραπέζης)

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Συνέδριο με επιστημονική ανακοίνωση. Υποβολή αιτήσεων γίνεται στο https://easychair.org/conferences/?conf=senkovaleva2019 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι η ρωσική, η ελληνική και η αγγλική. Η διάρκεια των ανακοινώσεων έως 15 λεπτά. Μετά από κάθε ανακοίνωση προβλέπεται συζήτηση (5 λεπτά). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα του Τμήματός μας στη διεύθυνση http://byzant.philol.msu.ru/hellinica/science/synedria/

Η συμμετοχή στο Συνέδριο ορίζεται σε 50 ευρώ (τα μέλη της Εταιρίας Νεοελληνικών Σπουδών της Ρωσίας συμμετέχουν δωρεάν). Περισσότερες πληροφορίες για την κατάθεση της συνδρομής θα ανακοινωθούν αργότερα. Πληροφορίες για την αποδοχή της συμμετοχής σας στο Συνέδριο θα λάβετε έως 01 Ιανουαρίου του 2019.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

http://byzant.philol.msu.ru/hellinica/science/synedria/

Δεν υπάρχει Χάρτης