Διεθνές Συμπόσιο “Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances”

Ημερομηνία: 20-05-2022

Τόπος: Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “1821-2021. Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς από τις ΗΠΑ, με πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, βασισμένες σε αδημοσίευτο υλικό από τα οθωμανικά αρχεία, τις παραδουνάβιες ηγεμονίες και τη Δυτική Ευρώπη.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να αναδείξει τον διεθνή αντίκτυπο της Ελληνικής Επανάστασης, εξετάζοντας ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο, πέρα από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, αλλά και να φέρει το κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της πλατφόρμας zoom.

Για να παρακολουθήσετε με φυσική παρουσία το Συμπόσιο στο Άμστερνταμ, παρακαλούμε όπως αποστείλετε email στο pagoni@laskaridisfoundation.org.

Για την παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας zoom, απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη.

Η παρούσα δράση εντάσσεται στις δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021.Κατηγορίες