Νέα σειρά εκδόσεων από το Εργαστήριο Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία

Νέα σειρά εκδόσεων από το Εργαστήριο Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόκειται για μια σειρά που αφορά σε κείμενα της εποχής του Διαφωτισμού και μελέτες σχετικές με έργα της ίδιας εποχής. Οι τόμοι διατίθενται δωρεάν με πρόσβαση από τον ιστότοπο του τμήματός μας, όπου εντάσσεται το εργαστήρι (https://helit.duth.gr/labs/ensf/ ). Στο συνημμένο αρχείο PDF θα βρείτε τους τίτλους με τον συγγραφέα εκάστου, τα εξώφυλλα, σύντομες περιλήψεις και τους συνδέσμους από όπου μπορείτε να «κατεβάσετε» τους τόμους.

Όποιος/όποια ενδιαφέρεται να εκδώσει κείμενο ή μελέτη για την εποχή αυτή να επικοινωνήσει με τον διευθυντή της σειράς, Νίκο Μαυρέλο, στο email:nikosmavrelos@yahoo.gr ή στο email του εργαστηρίου:ensf.duth@gmail.com. Η πρόσκληση απευθύνεται επίσης σε νέους ερευνητές που επιθυμούν να εμπιστευτούν το έργο τους στο Εργαστήρι μας. Η δημοσίευση θα γίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες και οι τόμοι θα διατίθενται δωρεάν σε όλους.

Στη σειρά δεν θα δημοσιεύονται αυτούσιες μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες ή διδακτορικές διατριβές, αλλά πρωτότυπες μελέτες ή εκδόσεις κειμένων, πάντα σχετικές με τον Διαφωτισμό, από την πρώιμη περίοδο (τέλος 17ου αιώνα) έως και την όψιμη στον 19ο αιώνα. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνεται από την επιστημονική επιτροπή του Εργαστηρίου που αποτελείται από τα μέλη Δ.Ε.Π. του τμήματος που υπάγονται σε αυτό. Πρόκειται για την Αν. Καθ. Σοφία Βούλγαρη, τον Επ. Καθ. Κωνσταντίνο Δανόπουλο, την Επ. Καθ. Περσία Αποστολή, καθώς και τον διευθυντή του Εργαστηρίου και της Σειράς, καθ. Νίκο Μαυρέλο.

Η φιλολογική επιμέλεια των τόμων γίνεται από τον διευθυντή, Ν. Μαυρέλο, και τους Δημήτρη Τζελέπη, μεταδιδάκτορα του τμήματός μας και μέλος του Εργαστηρίου, που έχει και την τυπογραφική επιμέλεια όλων των τόμων, και το μέλος ΕΔΙΠ που ανήκει στο εργαστήρι, τον κο Ιωάννη Κιορίδη.

Δελτίο ΤύπουΚατηγορίες Ειδήσεις