Διεπιστημονικές διαδρομές από το παρόν στο παρελθόν. Αφιερωματικός τόμος για τα 25 χρόνια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας

Διεπιστημονικές διαδρομές από το παρόν στο παρελθόν. Αφιερωματικός τόμος για τα 25 χρόνια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας [του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης], Επιμ. Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Ελπίδα Κ. Βόγλη, Θεσσαλονίκη: Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη 2018.

ISBN 978-618-5306-12-0

Ο τόμος αυτός είναι το αποτέλεσμα ενός ανοικτού «φαντασιακού διαλόγου» που ξεκίνησε μεταξύ των καθηγητών, λεκτόρων και υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (ΤΙΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση εικοσιπέντε χρόνων από τη λειτουργία του. Το όλο εγχείρημα εξελίχθηκε σε μια προκλητική και περιπετειώδη προσπάθεια χαρτογράφησης των διαφορετικών ερευνητικών «διαδρομών», που ακολουθούν οι συνεργάτιδες και «συστεγαζόμενες» στο ΤΙΕ επιστήμες της κοινωνίας και του ανθρώπου.
Το γενικό θέμα που προοδευτικά αναδείχθηκε σε κοινό τόπο μελέτης και ερευνητικό εφαλτήριο αυτού του έργου, είναι το εξής: η «συνάντηση» στο παρόν ενός μεγάλου φάσματος ερμηνευτικών ανασυνθέσεων του παρελθόντος, οι οποίες εκπορεύονται από διαφορετικά θεωρητικά πρίσματα, υλοποιούνται με ποικίλα μεθοδολογικά εργαλεία αλλά κατά κανόνα απαντούν σε σύγχρονα και αλληλένδετα ερωτήματα.

Τόμος: Διεπιστημονικές διαδρομές από το παρόν στο παρελθόν.



Κατηγορίες Nέες εκδόσεις, Ιστορία