Τιμητική διάκριση στην κυρία Elena Lazar (Βουκουρέστι).

Στις 29 Ιουνίου 2011, η κυρία Elena Lazar, επικεφαλής του εκδοτικού οίκου «Ομόνοια» (“Omonia“) στο Βουκουρέστι και μεταφράστρια της ελληνικής λογοτεχνίας στα Ρουμανικά, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Εποποιίας για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει, μέσα από τον εκδοτικό οίκο που διευθύνει, για τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας και του ελληνικού πολιτισμού στο ρουμανικό αναγνωστικό κοινό. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Γιώργος Διον. Πουκαμισάς, εκφώνησε τη laudatio.

Η κυρία Lazar ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Ομόνοια» το 1991 στο Βουκουρέστι. Έως σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο της Elenas Lazar περισσότεροι από 100 τίτλοι (πρωτότυπες μελέτες για τον ελληνισμό της Ρουμανίας, συλλογές αρχειακού υλικού και μεταφράσεις στα Ρουμανικά της ελληνικής και κυπριακής λογοτεχνίας).

Ασφαλώς, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Γιώργος Διον. Πουκαμισάς, ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση των νεοελληνικών σπουδών στη Ρουμανία, θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη διάκριση με την οποία τιμήθηκε η κυρία Elena Lazar.



Κατηγορίες Ειδήσεις