Βραβείο στη μνήμη του Παναγιώτη Μουλλά για τη συγγραφή μελέτης στη νεοελληνική φιλολογία (2018)

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προκήρυξε το 2011 και απονέμει κάθε χρόνο βραβείο σε μεταπτυχιακό φοιτητή της νέας ελληνικής ή της συγκριτικής φιλολογίας, εγγεγραμμένον σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, για τη συγγραφή μιας μελέτης με θέμα από τη νεοελληνική γραμματεία (σε αυτοτελές είτε συγκριτικό πλαίσιο).

Το θέμα της μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε περίοδο της νεοελληνικής γραμματείας (συμπεριλαμβανομένης και της δημώδους μεσαιωνικής γραμματείας). Η μελέτη πρέπει να είναι αυτοτελής, αδημοσίευτη, γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και η έκτασή της να κυμαίνεται ανάμεσα στις 8.000 και τις 11.000 λέξεις το ανώτατο, συνυπολογιζομένων των σημειώσεων, της βιβλιογραφίας και τυχόν παραρτημάτων. Το όριο θα τηρείται αυστηρά και κάθε υπέρβαση θα συνιστά ικανό λόγο αποκλεισμού.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ανυπόγραφες τις εργασίες τους και σύντομο βιογραφικό τους (σε δυο ξεχωριστά αρχεία word) στο e-mail: info@miet.gr

Η προθεσμία υποβολής κειμένων για το βραβείο του 2018 λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Καμιά εργασία δεν θα γίνεται δεκτή εκπρόθεσμα.

Η επιλογή γίνεται από πενταμελή κριτική επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ιδρύματος (Θουκυδίδου 13, Πλάκα) και στο τηλέφωνο 210-3230841. Η προκήρυξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.miet.gr



Κατηγορίες Ειδήσεις